Spillerobotter

Har du nogensinde prøvet af spille på nettet? Har du prøvet bridge for eksempel, eller skak? Så har du højst sandsynligt prøvet at spille mod en robot! Der findes i dag en række spillesites, hvor du både kan spille for spillets skyld og spille om penge, og fælles for dem er, at der som regel både er mulighed for at spille mod andre menneske-spillere, som så sidder rundt omkring i verden, og mod spillerobotter.

Ofte vil du opleve, at robotterne fuldstændig matcher dine evner eller endog spiller meget bedre. Mange bruger således spillerobotterne som træningsmaskiner, hvor man uden at forringe sit handicap eller miste point til modspillere kan prøve sine færdigheder af.

Spillerobotter bliver bedre og bedre, og det skyldes, at computerkraften øges konstant. Det, der var krævende opgaver for en computer for 20 år siden, klarer de som en mis i dag, og den udvikling kommer naturligvis også spillerobotterne til gode.

Et eksempel på udviklingen er skakrobotten Depp Blue, der i 1997 kunne vinde over skak-stormesteren Gerry Kasparov i den ædle tankesport. I 2011 havde Deep Blues efterfølger, der kaldtes Watson, evner til at slå to Jeopardy-stormestre. Det var et markant skridt, da skak hovedsagelig er et spørgsmål om matematik, mens Jeopardy stiller andre krav til paratviden og koordineringsevne.

About The Author

mts_blogging