Robotter vinder frem overalt

Uden at du tænker over det, har du at gøre med robotter hver eneste dag. Når du hæver og sænker dit skrivebord på jobbet, eller hæver hovedenden i din seng, så du bedre kan læse i sengen, er det en robot, der sørger for, at det sker. En maskine, der er udviklet til at løse en opgave, som den udfører med stor ensartethed og præcision. Du har måske også en robotstøvsuger, så det trælse rengøringsarbejde derhjemme bliver mere overkommeligt, eller en robot, der hjælper dig med at slå plænen om sommeren?

Også inden for det medicinske område vinder robotterne frem. Det gælder operationer, transplantationer og arbejdsgange i laboratorier og værksteder, som i stigende grad udføres af robotter. Robotterne er nemlig uhørt præcise og gør altid ens fra gang til gang. Den ryster ikke på hånden, så at sige.

Når man skal afgøre, hvem er bedst til hårtransplantation? – så vil man ofte se på den konkrete fagperson, som skal gennemføre tingene. En hårtransplantation handler i høj grad også om udseende, så her er det vigtigt, at den person, der udfører opgaven, løbende kan vurdere, hvordan resultatet vil blive. Her er den menneskelige faktor og blikket for den samlede helhed utroligt vigtige ting. Hvem er bedst til hårtransplantation? er et spørgsmål, som i høj grad handler om tillid og erfaring, og her kommer Nordic Hair klinikkerne ind som nogle af dem, der har de bedste anmeldelser. Folk har således spurgt Hvem er bedst til hårtransplantation i Danmark?, og Nordic Hair kommer ofte øverst.

Fremtiden kan byde på fascinerende forestillinger og scenarier, hvor operationer og andre medicinske opgaver i stor stil er overtaget af robotter. Men fremtiden er her allerede. Får man i dag foretaget en såkaldt kikkertoperation, er det en operation, hvor kirurgen fjernstyrer knive, sakse og tænger ved hjælp af en computer, og robotarmene foretager mange af de ting, som kirurgen tidligere gjorde selv. Det betyder, at man skal skære mindre i patienterne, så de kommer sig hurtigere efter en operation. Det sparer patienterne for mange gener og sygehusvæsenet for mange udgifter, så robotterne hjælper med at udnytte ressourcerne bedre.

About The Author

mts_blogging