Din nyttige hjælper i hverdagen

Robotter er ikke en menneskelignende tingest med metallisk stemme og et blinklys i toppen, som vi kender dem fra film som Star Wars serien eller futuristiske film fra 1960’erne og 1970’erne. I dag er robotter en del af hverdagen, både i virksomheder i private hjem.

I privaten kender de fleste nok robotter i form af plæneklippere, der sørger for, at haven bliver holdt nogenlunde i orden, i hvert fald for plænens vedkommende, og for robotstøvsugere, og de sidste kan være et fascinerende bekendtskab. De kan give dig ekstra fritid, som du kan bruge til at lytte til musik på lækre hovedtelefoner, som du kan anskaffe dig sammen med andre nyttige teknikdele hos firmaet af samme navn. Brug hovedtelefonerne, mens du tager en rask løbetur i dit fri – så kan du lade robotstøvsugeren klare husarbejdet imens.

De første robotstøvsugere kom på markedet i 2001, så de er ingen nyhed længere. Men de bliver til stadighed udviklet, så de bliver bedre og bedre. I hverdagen kan robotten klare den basale støvsugning, men der er også ting, den ikke kan klare. En robotstøvsuger er en lille selvkørende enhed, som ved hjælp af et system til navigation kører rundt på gulvet og støvsuger de frie flader. Den kan ikke rykke rundt på møbler og andet inventar, så derfor kan du ikke helt undgå selv at have fat i en almindelig støvsuger en gang imellem. Men i hverdagen vil en robotstøvsuger aflaste dig ganske betydeligt.

Robotstøvsugeren er et godt eksempel på en stykke hverdagsmekanik, som selv kan løse den opgave, den er programmeret til. Den kører på batteri, og når batteriet er ved at være tømt, kører den selv hen i en ladestation, som er installeret i hjemmet. Du kan programmere robotten til at køre på bestemte tidspunkter, og mange vælger for eksempel at lade den arbejde om natten, så huset er støvsuget, når familien står op om morgenen. Eller I kan lade den køre, mens I er på arbejde og ungerne i skole – så sker tingene diskret, mens I ikke er hjemme.

Handicaphjælp

I mange kommuner installerer man robotstøvsugere hos ældre og handicappede, der har brug for hjælp til rengøring. Robotstøvsugeren kan så klare en hel del i hverdagen, og der er derfor brug for sjældnere besøg fra en menneskelig hjælper, som så kan gøre det, som robotten ikke kan klare i hverdagen. Som alt andet møder dette kritik, fordi nogle mener, at det gør, at den ældre eller handicappede så får mindre menneskelig kontakt, men de fleste bliver glade for robotten som en god hjælp i hverdagen.

About The Author

mts_blogging