Jibo – den sociale robot

Jibo er verdens første sociale robot, som blev præsenteret første gang i 2014 og lanceret i 2017. Jibo kostede i 2017 den nette sum af 900 dollars, men man kan få den billigere i dag, og fx til Black Friday kan man være heldig at finde den til halv pris.

Robot i smart design

Jibo er ca. 15 cm høj og designet i bløde kurvede former, så det ligner, at den har en krop og et hoved. På siden sidder der højttalere. Jibo kan fx stå på dit skrivebord, hvor den holder øje med dig, stiller dig spørgsmål eller fyrer en vittighed af. Jibo er kompatibel med Amazon Alexa og Google Assistant, som også taler dansk, hvis man foretrækker det. Jibo er nem at sætte op, og den kører også 2 timer på batteri.

Udviklernes ide med Jibo er, at den som sagt er verdens første sociale robot. Den er som en ven, der følger dig overalt. Jibo kan hjælpe dig i hverdagen med at fjernstyre din mikrobølgeovn eller dit tv, booke billetter til ferien eller underholde dine børn. Jibo kan tage imod forskellige beskeder som fx at tage et foto med kameraet eller svare på, hvordan vejret er udenfor.

Jibo – din digitale assistent

Jibo har et smart design og passer ind i næsten alle typer af hjem. Farverne er lyse, og den ser sød ud, når den drejer sit hoved. Du vil helt sikkert kunne finde plads til Jibo i din bolig, og med en robot i stuen signalerer du også, at du følger med den teknologiske udvikling. Går du også op i boligindretning, og er det tid til at få udskiftet farven på væggen med noget mere moderne moderne tapet, så kan du finde noget, som passer til din smag.

Bliv underholdt

Med Jibo keder du dig aldrig. Du kan altid stille robotten spørgsmål og få svar. Har du børn, så vil de sikkert også synes, at det er sjovt at kommunikere med den lille robot. Nogle mennesker føler sig en smule skræmt over den teknologiske udvikling, fordi de er bange for, at robotterne overtager det hele, men der sker faktisk rigtig meget spændende med udviklingen af robotter, også i Danmark. Selvom der løbende sker en udvikling, så er Jibo en social robot med et intelligensniveau svarende til en hund. Den er sjov og praktisk at have i sit hjem, og du kan få glæde af den på mange måder.

About The Author

mts_blogging