RPA og softwarerobottens centrale rolle i arbejdsgangen

Teknologien er en central, nødvendig del af manges hverdag. Her kan der være tale om fordele på kontoret, arbejdspladsen og i eget hjem. Man kan let forbinde robotter med deres fysiske form fra Hollywoodfilm med Will Smith i hovedrollen eller robotarme på industriens fabrikker. Men det er ikke altid tilfældet. Selv kommuner bruger såkaldte softwarerobotter ved effektivisering, og det er en genre under uafbrudt forandring.

Det typiske eksempel på softwarerobotten

Genren kan omtales med udtryk som RPA, kontorrobotter eller softwarerobotter. De opererer dog alle ud fra principper af samme karakter. Automatisering og forøgelse af produktivitet er nemlig det endelig mål, når man benytter robotter i arbejdsgangen på kontorer og i organisationer.

Den typiske brug af RPA finder sted ved opgaver, som kræver repetitiv, langsommelig og dermed omkostningstung arbejdskraft. Her assisterer eller overtager robotter flere trin i processer, så der spares på bundlinjen. De er en tilføjelse til vante systemer, som også har haft frembrusende indflydelse siden starten af digitaliseringen på kontorer overalt.

Tag eksempelvis et kig på udviklere som omniaintranet.dk, hvor softwareløsninger, der fremmer de daglige processer hos virksomheder, er en central spiller gennem hele arbejdsdagen. Ved tjenester som disse er softwarerobotter særligt aktuelle. Og bruger man ikke nødvendigvis lige de funktioner, så kan man fortsat kombinere egne fantasier og kompetencer med henblik på at udvikle sine egne med et tilgængeligt API.

Fremtidens virtuelle robotter

I sådanne scenarier ser man ofte robotterne have indflydelse. Det spejler sig let i den finansielle sektor, hvor tal- og statistiktunge opgaver langsomt overtages. Hvis senere års udvikling tegner et billede, så ligner det, at de virtuelle assistenter løbende vil kræve mindre vedligeholdelse og dermed koste mindre.

Måske vi vil opleve, at den gennemsnitlige kundeserviceafdeling langt hen ad vejen styres af robotter, der let forstår forespørgsler. Software er så stor en del af dagen, at vi ikke længere tænker over den, og det bliver interessant at se, hvad fremtiden bringer.

About The Author

mts_blogging