Fremtiden for varebiler i Danmark

Der bliver talt meget om personbiler og hvordan Hr. og Fru Danmark vil opleve selvkørende biler i fremtiden, men hvad med varevogne? Det er et interessant område, som Ford, Mercedes og andre bilgiganter arbejder hårdt på.

Du kommer til at snakke med din varebil

Når det kommer til indretning af din varebil, er der måske endnu ikke tale om robotløsninger og udstyr med kunstig intelligens. Men i fremtiden vil din varebil sikkert ønske dig en god morgen, huske dig på dagens vigtige punkter, og hjælpe dig med at organisere din arbejdsgang. Fremtidens varebiler vil analysere dit stemmeleje til at vurdere om du lyder stresset, og påminde dig om at være ekstra opmærksom i trafikken.

Netop når det kommer til stress, er det vigtigt at du har en god organisering med et godt arbejdssystem fra fx https://www.worksystem.dk/ i din varebil allerede i dag. Det er ikke længe siden at der trådte nye regler i kræft for varebilers indretning, og her behøver du ikke at vente på højteknologiske fremskridt.

Robotter skal hjælpe med at levere pakker

Ford Motor Company er en af de virksomheder, som allerede er gået i gang med at arbejde med robotter. Her har de startet et samarbejde med Agility Robotics, og sammen udvikler de en robot, som skal hjælpe med at fragte pakker i fremtiden. Der er især fokus på selve kommunikationen mellem varebilen og robotten i løbet af hele leveringsprocessen. Det betyder ikke nødvendigvis at chauffører bliver erstattede af Digit, men at robotten kan levere pakker baseret på cloud-opdaterede data om navigation.

Forestil dig hvordan chauffører i fremtiden ikke kører rundt med en menneskelig kollega, men i stedet med en robotkollega i form af Digit, som sørger for at bringe pakken fra varebilen til modtageren. Det kan fx reducere leveringstiden, da chaufføren nu får mulighed for at levere måske op til dobbelt så mange pakker. Mens Digit leverer pakker til et område, kan chaufføren fokusere på et andet område.

Hele den nytænkende tilgang bliver drevet af Ford CEO Jim Farley, som overtog efter Jim Hackett. Der sker mange spændende ting inden for Ford, og det bliver modtaget med åbne arme i lande som Danmark. Netop den halvelektriske Ford varebil Ford Transit Custom vandt Årets Varebil 2020, da den er et glimrende grønt alternativ til de traditionelle varebiler.

Mercedes fokuserer på elektriske varebiler

Mercedes-Benz Vans er også i gang med at teste selvkørende varebiler i både USA og i Europa. Her udvikler de blandt andet connectivity med at varebilen kan kommunikere med et værksted og dets ejer. Det kan godt være at konkurrenterne fra Volvo indtil nu fokuserer på hybrid, men ifølge Volker Mornhinweg, som er chef for Mercedes-Benz Vans, er eldrift fremtiden for varebiler.

Mercedes har allerede tidligere opnået succes med deres elbiler i Danmark med den elektriske Mercedes-Benz Vito med det danske postvæsen, der investerede i 25 elektriske varebiler. Det har hjulpet dem til den videre forskning af elektriske varevogne, og det bliver spændende at følge hvad fremtiden kommer til at bringe.

About The Author

mts_blogging