Fra dinosaurer til robotter

Du ved sikkert, at der tidligere har været dinosaurer på Jorden. Det kan være, at du har set en ven klædt ud i et sjovt t-rex kostume eller måske har du hørt om dinosaurer i skolen. Men hvor meget ved du egentligt om disse væsener? I denne artikel kan du læse mere om fortidens dinosaurer og fremtidens robotter.

Dinosaurerne kunne have overlevet

Der var angiveligt dinosaurer på Jorden indtil for ca. 66 millioner år siden. Her ramte en stor asteroide Jorden, der hvor Mexico ville ligge i dag. Men det var ikke asteroiden i sig selv, der udryddede dinosaurerne.

Nedslaget fremprovokerede en række kolossale tsunamier over hele verden, hvilket førte til en række jordskælv, syreregn og spontane brande, som følge af overophedning af atmosfæren omkring Jorden.

Ifølge forskere fra Edinburghs Universitet kunne dinosaurerne have overlevet, hvis asteroiden havde ramt på et andet tidspunkt. Steve Brusatte, som var en del af undersøgelsen af blandt andet det forhistoriske klima, har udtalt, at dinosaurernes økosystem var svækket, da asteroiden ramte Jorden, og havde den ramt et par millioner år før eller senere, ville dinosaurerne ikke have været forsvundet.

Fremtidens menneske-robotter

Med til historien hører også det faktum, at dinosaurerne ikke lever længere i dag. Til gengæld kan vi snart forvente et andet pudsigt væsen på Jorden, når robotterne for alvor kommer til at gøre deres indtog.

Vi har længe kunnet se robotter i film og tv-serier og de bliver både mere og mere realistiske og en smule uhyggelige. Dette gælder i hvert fald, hvis du vælger at se film som f.eks. Netflix sci-fi thrilleren I am Mother, der har danske Clara Rugaard i hovedrollen.

I filmen er vi langt ude i fremtiden hvor AI robotten ved navn “Mother” forsøger på at genskabe menneskeracen efter der har været en apokalypse på Jorden. “Mother” får bragt et menneskebarn til verden, som spilles af det danske skuespillertalent Clara Rugaard.

Verden har endnu ikke så avancerede menneske-robotter som “Mother” i Netflix-filmen, men eksistensen er ikke usandsynlig eller utænkelig. For nylig kunne vi læse om, hvordan menneske-robotten Atlas har lært at gå på line. Det er den amerikanske virksomhed Boston Dynamics, som står bag den menneskelignende robot “Atlas” og forskere fra IHMC Robotics Lab instituttet har lært Atlas at gå på line mellem to platforme.

Men det er nok de færreste, der frygter, at en robot vil kunne gå på line eller dyrke parkour, som Boston Dynamics også tidligere har imponeret verden med. Folk frygter nærmere, at robotterne vil overtage vores job i fremtiden, men i stedet for at frygte robotternes indflydelse, synes vi, at det er vigtigere, at vi lærer, hvordan robotter og mennesker kan arbejde sammen om opgaver i fremtiden.

About The Author

mts_blogging