Hverdagens robotter

Støvsugere, plæneklippe, flise- og vinduesvaskere. Hverdages robotter er over os, og der bliver flere og flere af dem. Og for mange er det da også en drøm at købe en robot, der kan støvsuge, og så slippe for at tænke mere på det kedelige husarbejde.

Robotstøvsugere er nok den robot til privat brug, som er blevet allermest almindelig. Antallet af solgte robotstøvsugere er vokset eksponentielt fra omkring 2,5 mio. på verdensplan i 2012 til langt over 5 mio. Også robotplæneklippere vinder frem – og hvem ville ikke gerne kunne rejse på ferie vel vidende, at robotten klarer haven derhjemme, mens I soler jer i Syden?

Man kan også få en robot til at vaske vinduer eller skure fliserne i badeværelset. Igen et stykke kedeligt arbejde, som kan overtages af en maskine.

Selskabsrobotter

Mens robotstøvsugere og robotplæneklippere er velkendte for de fleste, er det nyt med robotter, som i stigende grad vil kunne underholde og danne selskab for os. Hvad med en robot, der lige klarer opvasken eller fylder vaskemaskinen? Den type robotter er i fuld fart frem, og selv om de ikke er hvermandseje i øjeblikket, kan vi roligt regne med, at de bliver det, efterhånden som teknologien modnes og bliver billigere.

About The Author

mts_blogging